רוקדים כל הדרך לחופה עם סופרדאנס
הרבה לפני "רוקדים עם כוכבים" ו"נולד לרקוד" היה שם כבר איתי ארז ובית הספר לריקודים "סופרדאנס".
"אין אדם שאינו רוצה לרקוד טוב יותר, וזה קל יותר ממה שאנשים חושבים", אומר איתי ארז ואלפי הזוגות שעברו אצלו. בדרכם אל מתחת לחופה, הם העדות הטובה ביותר לכך!
"כל אחד יכול ללמוד לרקוד, גם כשמדובר באנשים מופנמים וגמלוניים, כאלה שמעולם לא התנסו קודם לכן בריקודים. נכון, הם לא יגיעו אולי לרמה של ג'ון טרבולטה או ג'ניפר לופז, אבל הם בהחלט יוכלו לתת שואו בן 3 ל – 4 דקות ברמה מקצועית שתחייב מחיאות כפיים מצד הקהל".
הדובר הוא איתי ארז, מנהלו ובעליו של הסטודיו לריקוד "סופרדאנס" בתל אביב, ומי שנחשב לאחד המצליחים, המוכשרים והאמינים יותר בקרב המורים לריקוד הפועלים כיום בישראל. מסתבר שכשמדובר בתחום ספציפי זה, לגבר המוכשר והנמרץ – הזוקף לזכותו לימודי ריקוד אצל 3 מאסטרים לריקוד, יש מבחר גדול של "קבלות", הכוונה, כמובן, היא לאלפי תלמידים שפקדו בעשורים האחרונים את הסטודיו שלו, הרבה לפני ש"נולד לרקוד" ו"רוקדים עם כוכבים" עלו לאוויר. רובם ככולם הגיעו אליו חסרי כל ידע מינימאלי בריקוד וכעבור זמן קצר יצאו משם עם יכולות ריקוד מרשימות למדי. מכאן גם ניתן להבין את הצהרתו החד משמעית כי הסטודיו שלו מכשיר את התלמידים ברזי הריקוד מהר יותר מבכל סטודיו לריקוד אחר. זו אינה כותרת שיווקית, גם לא ניסיון למשוך תשומת לב מלאכותית, אלא עובדה המעוגנת היטב בקרקע המציאות.
נינוחות על רחבת הריקודים
רוב רובם של התלמידים הפוקדים את הסטודיו של איתי ארז הם זוגות שעומדים להינשא. קשת הגילאים רחבה ומגוונת. כך גם כשמדובר בחתך דמוגרפי. ניתן למצוא ביניהם זוגות צעירים, אך יש גם זוגות צעירים פחות, כאלה שעושים דרכם לסיבוב שני מתחת לחופה. מספר איתי ארז: "ברוב המקרים זו הכלה לעתיד הגוררת אחריה לסטודיו את בן זוגה, בעלה לעתיד. הבקשה שלהם היא להרכיב להם שואו של 3-4 דקות, כדי שיוכלו לבצע אותו במהלך החתונה.
המדריכה בונה להם כוריאוגרפיה למחרוזת ריקודים, כמובן בהתאמה לכישוריהם ולאופיים. בנוסף, אנחנו "נבנה" לבני הזוג נינוחות על רחבת הריקודים, דבר שיוצר בקרב הצופים תחושה של מקצועיות. אחת המשימות היותר חשובות היא לבנות ביטחון עצמי אצל הגבר ואת האמונה שהוא יכול להיות המוביל על רחבת הריקודים".
השיעור הפרטי עם המדריכה מתמשך על פני 45 דקות, או שיעור כפול בן 90 דקות. בכל מקרה עיקר העבודה מתבצעת בבית, לאחר השיעורים. "האמת היא שהרבה תלוי בזוג עצמו ובנכונות שלו להקדיש לאימונים בבית". אומר איתי ארז, "למי שאכפת ולמי שהריקוד באמת חשוב, התרגול בבית מקצר את משך הלימוד. הסלוגן הצבאי האומר קשה באימונים, קל בקרב תופס מבחינה זו ברחבת הריקודים".
להשאיר את האורחים פעורי פה
ביקור בסטודיו "סופרדאנס" בתל אביב הממוקם בבית מעריב לשעבר יכול לתת מושג מהיכן נובע המוניטין הרב שצבר המקום במהלך עשרות שנים לפעילותו. יש כאן הרבה מעבר ליחס אישי ולסבלנות. יש כאן גם הרבה מעבר לאכפתיות, לרצון הטוב ולאווירה הנינוחה והמשפחתיות. "שם המשחק" כך נדמה, הוא רגישות. "הליכה על הקו הדק המפריד בין התחשבות בנתונים של כל אחד מהתלמידים, לבין הלחץ להגיע רחוק ככל שניתן", כפי שמסביר איתי ארז. בסטודיו "סופרדאנס" ניתן ללמוד את כל סוגי הריקודים – הסלוניים, הלטיניים וכמובן מה שמכונה "הסגנון החופשי" (פריסטייל). הוואלס והטנגו ששלטו ברחבת הריקודים זוכים לעדנה מחודשת בעקבות תוכניות הריקוד בטלוויזיה, והם פופולאריים לא פחות מהקצביים התוססים והעכשוויים יותר, כשהבולט שבהם הוא כמובן הסלסה.
הלימודים מתקיימים בשיטה ייחודית – שיטת ההוראה של התאחדות מורי הריקוד הבינלאומית. המעורים בענף יכולים להעיד שמדובר בשיטת ההוראה הקפדנית והמקצועית ביותר. "שיטת ההוראה, פלוס המוכנות של צוות המדריכים, אשר נבחרו על ידי בקפידה רבה ועברו הכשרה מתאימה, מאפשרים לנו להגיע לתוצאות טובות ומהירות". מסביר איתי ארז, "זוג שבאמת אכפת לו ומוכן להקדיש לעניין קצת חזרות בבית, יכול לעשות זאת בעשרה שיעורים בלבד. בהחלט שווה את המאמץ כשרוצים להשאיר את האורחים בחתונה פעורי פה. מעבר לכך שמדובר ביכולת מוטורית שאינה הולכת לאיבוד ונשארת בגוף"
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!